dinsdag 28 september 2010

2° Update van het salon

De muren van het salon zijn zover klaar dat ze in de grondverf kunnen. Ik wilde toch nog even een foto voor ik begin te schilderen. Zo zie je beter de lambrisering en de 2 zuilen staan. Tussen deze zuilen komt het bureau. De spiegel boven de haard is eigenlijk een fotolijstje. Maar ik vond het zo mooi en passend dat ik er een spiegeltje heb voor laten maken.  
De bedoeling is dat ik met wit en goud ga werken voor de muren. Hier en daar een randje goud geeft toch dat extra meer zonder al te kitcherig over te komen. Door de witte grondverf zal ik al een idee hebben hoe het er uit zal zien. De inrichtig moet dan voor de kleur zorgen. Mijn zeteltjes en bureautje zijn rood, dus daar wil ik graag mee verder werken.
Maar eerst de grondverf dus ... op naar de volgende update

zondag 26 september 2010

Award

Oooh wat begint mijn dag al goed. Ik heb mijn eerste award gekregen !!! Ik kreeg hem van Gerda, zij was het die mij het laatste duwtje gaf om een blog te starten en daar ben ik haar nog altijd dankbaar voor. Dus hierbij nogmaals dankt je wel Gerda !
Als ik deze award aanvaard moet ik over 7 dingen schrijven die nog niet op mijn blog staan. Daar moet ik toch eens over denken. Ik begin gewoon bij 1 en we zien wel verder.

1. Naast borduren en poppenhuizen ben ik ook een verzamelaar. Dat is me met de paplepel ingegeven door mijn ouders (ook zo'n verzamelaars) Postzegels, kaartjes en zo meer, alles wat je maar kan verzamelen, verzamel ik.
2. Ik hou ook enorm van bloemen en heb een grote tuin met allerlei bloemen en planten in. Ik kan echt genieten van deze pracht.
3. Ik kijk heel graag naar Science Fiction en vooral naar Startrek - stargate series.
4. Ik werk bij een dokter die gespecialiseerd is in rug- en spierpijnen, een probleem van deze tijd. Ik dacht dat alleen oudere mensen het in hun rug hadden, maar je schrikt als je ziet hoeveel jonge mensen daar al last van hebben.
5. Ik heb geen huisdieren, vroeger had ik een hond, maar nu hebben we echt te weinig tijd om aan zo'n beestje te besteden en dan kan je er maar beter geen hebben hé.
6. Ik moet dringend weer wat aan mijn gewicht doen. Ik was 47 kg afgevallen (echt geen tikfout hoor) en wat was ik daar trots op. Maar... ik ben een emotionele eter en we hebben een moeilijk jaar achter de rug (Mijn man verloor zijn werk enz ...) en nu is er weer een hele hap bij gekomen. Ik probeer nu terug wat aan dit overgewicht te doen en hoop dat het me uiteindelijk lukt.
7. En nu we het toch over eten hebben, ik hou vooral van de buitenlandse keuken. Ik laat me graag verrassen door nieuwe smaken en geuren. Niet altijd goed als je wil afvallen, maar we leven maar één keer hé.

Zo, dat waren dan 7 punten en nu moet ik als laatste taak deze award ook doorgeven aan 2 andere mensen. Toch wel moeilijk want ik ben nog niet zolang acief in blogland, dus ken ik nog niet zoveel mensen. Mijn keuze is gevallen op:


Kristel heeft een hele mooie blog met kruissteekpatronen en Conny maakt echt leuke dingen voor het poppenhuis. Dus dames, ik geef hierbij de fakkel door aan jullie ...

woensdag 15 september 2010

Mijn september swap

Ik heb al eerder verteld dat ik meedoe aan de "jaarswap". We zijn met 12 (ieder een maand) en september was mijn maand. Ik had de voorbereidingen van mijn miniatuurtje al klaar in het begin van dit jaar, maar de hoededoos is er op het laatst bijgekomen. Deze doos had ik ook in gedachte, maar er was een probleem van versturen. Tenslotte is ze van karton gemaakt en als je dit met de post meegeeft en ze zetten een stempel op de omslag, is mijn doos plat. Ik heb dan (afgekeken van iemand anders) plastic dekseltjes gebruikt om ze in te zetten en dat ging prima.

maandag 13 september 2010

1° update van het salon

Hier is de eerste glimp van het salon. De "bak" heeft al vorm gekregen en aan de linker kant komt een boekenkast. Rechts en links is er ook al lambrisering, die moet nog doorlopen aan de achterwand. Maar eerst moeten daar nog andere dingen gemaakt worden, ze zitten al in mijn hoofd, nu nog uitvoeren.
Om toch al een beetje het idee te krijgen dat het wel degelijk een salon wordt, heb ik er al enkele meubeltjes in gezet samen met de openhaard. De bedoeling was eigenlijk dat dit salon aan de rechter kant zou staan en links een bureautje, maar bij de "presentatie" bleek dat het beter andersom was. Wat eigenlijk ook heel interessant is, is het feit dat tijdens het bouwen nog dingen veranderen. Zoals het omwisselen van meubeltjes, maar ook het bijvoegen van extra attributen. Maar dat zal zichtbaar zijn bij de volgende update.

dinsdag 7 september 2010

Het salon

Eindelijk heb ik een begin gemaakt met mijn volgend poppenhuisproject: "Het salon". Het wordt een kijkkast. Voorlopig alleen nog een hoop planken en héél veel ideeën in mijn hoofd. Zoals ik het in gedachte heb wordt het prachtig, en nu maar hopen dat de werkelijkheid dit tenminste kan benaderen. De stijl die ik gekozen heb ligt in de jaren 1850, de periode van Sisi, de keizerin van Oostenrijk. Ik heb ondertussen al een aantal hele mooie dingen bijeen gezocht maar eerst moet de kast gemaakt worden.
Wordt vervolgd ...