zondag 18 juli 2010

Kerstkado voor mijn dochter Eva

Op de poppenhuisbeurs in Antwerpen had mijn dochter winkelmeubeltjes gezien en ze wilde graag ook een winkeltje maken. Op dat moment waren de kastjes voor haar nog net even te duur want ze wilde er graag zelf voor werken. De aankoop zou dan voor volgend jaar zijn.


Om toch al een start te hebben bedacht ik dat het misschien leuk zou zijn om al een kleinigheidje voor haar winkeltje te maken en dit met kerstmis te geven. Ze wilde iets met kleding doen en daarnaast een naaiaterlier maken.
Een mandje met naaispulletjes zou dan héél leuk zijn dacht ik. Het mandje heb ik van een kartonnen rolletje gemaakt en daarrond een "mandje" gehaakt. Het handvat is van kraaltjes, de bolletjes wol zitten rond een rietje en de knoopjes zijn van fimo. Voor het lintmetertje ben ik lang op zoek geweest en uiteindelijk heb ik een geel strookje papier opgevouwen en op het einde wat zichtbaar was, streepjes gezet. Het mandje nog wat opgevult met een stukje kant, 2 breipennetjes (speltjes) en en schaartje van op de beurs. Leuk hé.

Ik wilde ook een paspopje geven, dat hoort zeker thuis in een naaiaterlier, maar zo'n kaal ding is maar niks. Daarom heb ik het "aangekleed" met een briefje van 20 euro, kan ze bijleggen bij haar winkelkastjes.

Ik kan je zeggen dat ze er héél blij mee was !

3 opmerkingen:

Tania zei

Wat een leuk cadeau! Ik kan me voorstellen dat ze er heel blij met was!

Ingrid zei

oooohhh wat leuk allemaal , ben daar ook helemaal weg van , je dochter zal daar wel heel blij mee zijn geweest :D

Annette zei

Wat een parchtig cadeau...

Mag ik vragen waar je de workshop gevonden heb om die prachtige kleine hortensia te maken