zondag 25 maart 2012

Poppenhuisbeurs in Arnhem

Vandaag was het poppenhuisbeurs in Arnhem, dit keer in de Eusebiuskerk. Mijn dochter Eva en ik zijn weer vroeg vertrokken richting Arnhem. Prachtige miniaturen uit verschillende landen stonden weer te pronken in al hun glorie. Sommige met een serieus prijskaartje, maar stuk voor stuk juweeltjes. Tussen al die pracht heb ik dan toch nog wat gekocht, maar vooral genoten van al dat moois. Mijn aankopen van vandaag: Een banksetje, leder, malletjes, glaswerk en taartjes ...
Vermits mijn dochter en ik momenteel wat aan de lijn doen, kunnen we beter geen taartjes eten en dan koop je ze toch gewoon in het klein ...
Verder heb ik nog foto's gemaakt van de beurs





 Hieronder mijn dochter Eva die wilde grabbelen bij het glaswerk.








kleding

Kleding maken is toch nog een grote opgave, aan mijn korsetjes heb ik ook heel wat tijd aan gewerkt voor die klaar waren en ik er ook tevreden over was. Nu was er op het poppenhuisforum een workshop van Marja om een badjas/duster te maken. Hij werd helemaal gelijmd, er kwam geen naald en draad aan te pas. Dit wilde ik ook wel eens proberen als voorbeeld voor latere kleding. Ik moet zeggen dat dit héél goed meeviel en dit is het resultaat. Niet meteen het fijnste werk, maar toch herkenbaar ...

donderdag 15 maart 2012

2de tapijtje is klaar

Ik heb het tapijtje volledig afgewerkt en met franjes voorzien.
Hier even een sfeer foto van het geheel, details moeten nog aangepast en/of gemaakt worden, maar zo heb ik er toch al een idee van.
 Even het licht aangeknipt, in het echt is het nog mooier al zeg ik het zelf ...
 Mijn madam zit gezellig in de zetel ...
De dochter zit al op de mat met haar hobbelpaardje, maar ik denk dat ze ook nog een andere kleedje moet.
Al een kijkje in de boekenkast, nog lang niet klaar maar toch al een idee ...


zondag 11 maart 2012

Poppenhuisbeurs Rijswijk

Vandaag was het weer poppenhuisbeurs in Rijswijk en de aah's en ooh's waren ook weer van de partij. Wat een prachtige dingen zie je daar staan. Dit keer heb ik niet zoveel gekocht, ik had al een lijstje klaar, maar ik ben weer met een heleboel ideeën naar huis gekomen.
Ik had nog een verlengsnoer nodig, enkele fimocanes en tegelijk heb ik nog wat zilver en gouden ornamentjes gekocht. Ik zocht nog  2 bordenstaandertjes en Sun van Naladris was zo creatief om met het hoekje zo'n staandertje te maken. (dit staat er naast) Ik heb het al gepast en het werkt perfect !

Het "bordje" heb ik gevonden in de kringloopwinkel, het was een metalen stoeltje waarbij zowel de zit als de rug dit blauwe motief hadden. Ik heb het er uitgehaald, het stoeltje zelf was niet zo mijn smaak en zodoende heb ik nu 2 "bordjes". Het andere heeft ook een ander motief.

Ik kan weer aan de knutsel, heb ik wat gemaakt, laat ik het zeker zien...

zaterdag 3 maart 2012

1°Tapijtje klaar

Mijn eerste tapijtje is eindelijk voorzien van franjes en is dus klaar ! Zonder franjes is het 23 cm op 17.5 cm groot (of klein!) Ik heb het geborduurd op 14 draads evenwave met halve steekjes over elk draadje, behalve de rode kleur dat zijn piepkleine kruisjes.