dinsdag 10 augustus 2010

Geknutseld ...

Ik wilde ook eens iets haken of breien voor het poppenhuis. Nu dat breien was snel voorbij, wat een gedoe. Daar heb ik momenteel geen geduld voor. Dan maar haken hé. Ik had een leuk patroontje gevonden van Marion van der Donk, een kleedje met pofmouwen. Ik kan jullie verzekeren dat mij kleedje - weet ik wat voor mouwen - kreeg, maar zeker geen pofmouwen. Ik wilde niet opgeven en heb het een beetje aangepast en zo een lief schattig dingetje gemaakt. En zoals je kan zien kon ik er ook niet mee stoppen en heb het in allerlei kleurtjes gemaakt. Strikje erin en klaar... De kapstokjes zijn gemaakt van een paperclip.
En voor je het weet heb je een rekje vol kleedjes, goed voor het winkeltje van mijn dochter.
Iemand had mijn aandacht gevestigd op een olie en azijn setje, gemaakt van kraaltjes en andere dingetjes. Wat was dat mooi ! Dat moest ik ook proberen. De "buik" van de flesjes zijn kralen, de "hals" zijn doorschijnende pinnetjes


en het handvat is gemaakt van de achterkant van deze "garnaaltjes" (zo worden ze genoemd in de kledingwinkel waar ik ze heb gevraagd en gekregen)
Het "tuitje" is het puntje van een kunstof koortje dat soms rond een artikel zit waar een kaartje met het merk aan hangt. (kweetnie hoe ik het anders moet omschrijven) Plak alles zorgvuldig op de juiste plaats, op het pinnetje zet je een klein rondje in kurk en je krijgt dit allerschattigste flesje:

Ik wilde ook een setje maken, maar geloof het of niet, ik heb nergens een gele kraal gevonden die samen met de groene een setje maakt. Dan maar één flesje gemaakt.

8 opmerkingen:

kruissteekje zei

wat een leuke spulletjes allemaal, jij moet wel een immens geduld hebben zeg !

Tania zei

Wow, die spulletjes zijn zoooooo leuk! Geweldig! Ik zou het niet kunnen.

http://ingridsknitting.blogspot.be/ zei

ooooohhhh wat fijntjes en die gehaakte kleedjes zijn zoo schattig !!!

Gerda zei

Ahhh... wat schattig die kleine jurkjes!!!

Liefs....

Pauline zei

Meid, wat schattig!!! Hoe krijg je het voor elkaar, dat kleine prutswerk, heel erg mooi die jurkjes!

Dwaallicht zei

Hallo Monique,
Wat kun jij mooi haken zeg, echt smullen je jurkjes.

Groetjes Nelleke

Peggy zei

Wat snoezig die jurkjes!Echt knap hoor, wat een gepriegel.

Liefs,
Peggy

Jody zei

Leuke knutsels maak je en ik ben je 17e volger geworden!

groetjes Jody.