zondag 30 september 2012

Update nieuw project

Hier is dan de tweede update van mijn nieuw project. Dit keer met het patroon erbij. Inderdaad het zijn hortensia's, één van mijn lievelingsplanten.
Doordat het over 1 draadje wordt geborduurd is het de helft kleiner dan het oorspronkelijk patroon, maar het wordt echt mooi al zeg ik het zelf. Ik heb nu al een trosje bloemen gemaakt en was dan verder met de blaadjes gegaan, volgende week ga ik nog wat bloemen borduren om afwisseling te krijgen.





vrijdag 28 september 2012

Mailart

Ik had al vol bewondering gekeken naar verschillende vormen van Mailart. Dit wilde ik ook wel eens doen. Maar het idee om een omslag te maken en dan zo op te sturen was voor mij wel "angstaanjagend". Komt dat wel aan, hoe komt het aan, vuil, beschadigd ...
Maar ik wilde het toch eens proberen en heb dan een "test-omslag" gemaakt met een simpel figuurtje en dan naar mezelf gestuurd. De achterkant heb ik ook niet versierd, het ging me alleen maar om eens te zien hoe dit gaat aflopen. De vlop is ook maagdelijk wit (zo zie je het best wat er gebeurt) maar ik denk niet dat ze zo zal aankomen.
Vandaag ben ik dan héél moedig naar de post gestapt , ik heb er toch nog een postzegel moeten opplakken voor alle zekerheid, ze hadden trouwens nog nooit zoiets gezien en nu maar wachten hé.

Wordt vervolgd ...



vrijdag 21 september 2012

Nieuw project

Ik ben deze week met een nieuw patroon begonnen. De stof is dezelfde als die voor de krans en omdat het mooi gelijk geweven is en er geen stiksteekjes inzitten, besloot ik om het in "miniatuur" te maken. Dit wil zeggen, 1 kruisje over 1 draadjes. Het is héél fijn werken, maar tot nu toe is het resultaat geheel naar mijn zin.
Wat het gaat worden wil ik nog niet verklappen, spannend hé, maar ik vind het net zo spannend om te maken en hoop dat het gaat lukken. Wordt vervolgd ...


dinsdag 4 september 2012

De krans is af !

Zondag heb ik geen foto genomen van mijn vordering omdat ik bijna klaar was. Ik had gerekend op nog een tweetal dagen te gaan. En ja hoor, gisteren laat heb ik dan het laatste kruisje geborduurd. Hij is klaar en nu moet ik op zoek naar een lijst.

Hier is mijn pronkstuk in volle glorie .... (ben er wel een beetje fier op hé)
Het patroon lijkt een beetje ovaal, maar dat is enkel door de foto, het is wel degelijk een mooie cirkel geworden.